Vyberte si do své kuchyně to správné nádobí

Na našem trhu je opravdu široký sortiment zboží a ani nádobí do kuchyně není ochuzeno. Máme na výběr různé druhy hrnců i pánví z nejrůznějších materiálů. I nádobí byste měli vybírat kvalitní, protože vám přinese lepší službu a hlavně vám zajistí dlouhou službu bez komplikací.  

 


Správný materiál hraje roli

Výběr nádobí má vliv na vaše vaření i na to, jak bude všem strávníkům chutnat. Správně zvolený materiál závisí na druhu sporáku, který používáte. Litinové hrnce a pánve jsou vhodné pro plynové, elektrické i celolitinové plotýnky, stejně jako ocelové či hliníkové nádobí.  Pokud vlastníte keramickou varnou desku, měli byste používat nádobí, které má smaltované dno. Skleněný materiál se hodí na plynové hořáky, elektrické plotýnky i keramickou desku.

 

Vybavte si kuchyň vším potřebným

Jestliže toužíte po grilování, ale nemáte zahrádku a ani balkón kupte si grilovací pánev, se kterou dosáhnete chutných a šťavnatých kousků masa i obrovských steaků. Určitě si z dětství pamatujete na takzvaný papiňák, který byl oblíbenou součástí skoro všech kuchyní. I v dnešní době přináší tlakové hrnce při vaření více komfortu a uspoří čas i energii. Díky vysokému tlaku se uvnitř hrnce dosáhne teploty až 130 o C, tím se pokrmy rychleji uvaří či podusí a navíc jsou jídla v něm chuťově výraznější. Do své kuchyně si můžete pořídit pánev wok, jež vám bude sloužit také jako hrnec. K rozšíření pánve, po celém světě, přispěli čínští kuchaři a jejich skvělé jídla. Ve wok pánvi dokážete připravit tradiční asijské pokrmy, ale i celé kuře, protože se jedná o univerzální nádobu. Skvělým pomocníkem v kuchyni je také litinová pánev, jenž využijete na všechny typy sporáků.

O nádobí je potřeba se dobře starat

Ať už si koupíte hrnce či pánve jakéhokoliv materiálu, musíte o ně dobře pečovat. Nové hrnce z mědi ponoříme do vroucí vody a necháme ji v ní, dokud nevychladne. Tímto způsobem se odstraní vrstva laku. Litinové nádobí je dobré před použitím naplnit vodou, dát do nich trochu oleje a nechat asi hodinu hřát při nízkém stupni. Po vychladnutí nádobu vytřeme papírovým ubrouskem. Před použitím smaltovaného nádobí ho promastíme zevnitř olejem a dáme ho hodinu do vlažné trouby. Poté nádobu vytáhneme a 12 hodin necháme chladnout, poté vše vytřeme dočista.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *