Internet nabízí mnoho receptů

Dnešní moderní doba si žádá rychlé a chutné vaření. Ne vždy jde tenhle úkol splnit, ovšem, je velmi důležité, abyste věděli, kde tyto recepty najdete. Možná si pamatujete na dobu, kdy naše maminky a babičky vlastnily mnoho kuchařek, podle kterých vykouzlily skvělé pokrmy na každý den. Obsahovaly nejen hlavní jídla, ale také mnoho druhů polévek a dezertů. Našli jste tam všemi dětmi milované palačinky, i návody jak připravit narozeninový dort. V našich domácnostech se možná ještě kuchařky najdou, ale mnoho lidí využívá k inspiraci mnoha receptů internetové stránky, na kterých lze najít už skoro všechno.

Milujivareni.cz patří k webovým stránkám, jež jak z názvu vypovídá, jsou určeny pro všechny milovníky vaření a jídla. Protože i já k nim patřím, rozhodla jsem se vám tyto stránky dnes přiblížit tím, že vám od nich pro inspiraci popíšu dva recepty na polévku.

Dýňová polévka

Klasickou dýňovou polévku zná každá z nás, ovšem, co takhle dýňová polévka s batáty a nivou? Neznáte? Pojďte si nechat navnadit chuťové buňky. …

Na 4 porce budete potřebovat: 200 g batáty (sladká brambora), 1 ks cibule, 1 ks dýně, špetku muškátového oříšku, 30 ml olivového oleje, špetku mletého černého pepře, 1 kávovou lžičku skořice, špetku soli, 1 l zeleninového vývaru, 65 g nivy, 125 ml zakysané smetany a víno Marsala.

Postup: Předehřejeme troubu na 200 OC. Dýni a batáty omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíčky, které vložíme na plech a k nim přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Vše zakápneme olivovým olejem, posypeme skořicí a muškátovým oříškem. Pečeme 60 minut. Poté vychlazenou zeleninu rozmixujeme, vložíme ji do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přidáme Marsalu, sůl a pepř. V misce si rozmixujeme zakysanou smetanu s nivou do hladké hmoty, kterou dáváme na polévku v každém talíři zvlášť.

Pórková polévka jinak

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Taky vaše děti nemají rádi pórkovou polévku? I mým dětem nikdy nechutnala, až do té doby, než jsem zkusila tuhle –  pórková polévka s vejcem, po které se mé ratolesti mohou „utlouct“.

Na 4 porce si připravte 160 ml polotučného mléka, 48 g hladké mouky, trochu pepře, špetku polévkového koření, 64 g pórku, špetku soli, tuk, vejce a 1 l vody.

Postup: Opláchnutý pórek nakrájíme na drobno, zalijeme ho třetinou dávky vody, osolíme a vaříme doměkka. Z tuku a mouky uděláme světlou zásmažku, kterou za stálého míchání zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu. Přidáme odvar z pórku, pepř a za občasného prošlehání vaříme 20 minut. Ke konci varu přilijeme mléko, přisolíme, ještě krátce povaříme a poté přecedíme. Do polévky dáme uvařený pórek, rozmíchané vejce, koření a povaříme

 

Uvidíte, že si obě polévky zamilujete. Pokud hledáte další inspiraci k vaření, podívejte se na recepty kuřecí maso na milujuvareni.cz nebo na dalších mnoho a mnoho receptů. Najdete zde i klasickou kuchyni, jako je rajská omáčka s hovězím masem či segedínský guláš.

Přeju dobrou chuť!

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *