Dvě nejlepší zelené potraviny

 

Zelené potraviny se v poslední době stávají stále více prosazovány odborníky na zdravou výživu a to jako součást zdravého a každodenního jídelničku. Jsou to opravdu komplexní potraviny, které obsahují v ideálním poměru skoro všechny potřebné živiny, které jsou tak nezbytné ke správné funkci našeho těla. Díky jejich skvělé nutriční hodnotě jsou výborným koktejlem zdraví, díky němuž můžete svůj život zkvalitnit. Pojďme si tedy k chlorelle a zelenému ječmenu říci něco blíže.

 

Chlorella pyrenoidosa

Tato skvělá jednobuněčná, mikroskopická a smaragdově zelená sladkovodní řasa patří k nejstarším organismům na Zemi. Je opravdu bohatým zdrojem celé řady aktivních látek, z nichž nejúčinnější složkou je růstový hormon (CGF) jehož hlavní funkcí je posilování buněčného růstu.

V podstatě se jedná o komplex peptidů, proteinů i nukleových kyselin a díky těmto složkám má chlorella omlazující účinky, pomáhá proti únavě, urychluje hojení ran, posiluje imunitu a podporuje růst střevní i vaginální mikroflóry, která je pro náš organismus velice prospěšná. Díky vysokému obsahu chlorofylu posiluje naše srdce, oči, zlepšuje vzhled pokožky, umožňuje čištění krve a lymfy a zlepšuje tak trávicí i vylučovací systém čímž umožňuje detoxikaci celého organismu. V neposlední řadě pak působí preventivně proti rakovině a má antibiotické účinky, které ovšem od klasických antibiotik nepoškozují střevní mikroflóru. Cenný zdroj vitamínů, jako je A, C, D, E, B, minerálů i stopových prvků (železo, vápník, hořčík, zinek a jiné) vás skvěle ochrání před tak častým nachlazením a v době chřipkového období vám poskytne skvělou imunitu.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

 

Zelený ječmen

Stejně jako chlorella, tak i zelený ječmen patří k potravinám, které jsou bohatým zdrojem celé řady látek a to ve vyváženém poměru a v lehce vstřebatelné formě. Svou výjimečnost si ovšem zaslouží především proto, že obsahuje více než 20 biologicky aktivních enzymů, které slouží jako katalyzátor skoro všech metabolických procesů probíhajících v těle. Tímto systémem udržuje organismus v rovnováze.

Stejně jako jeho „sestřička“ obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů i stopových prvků. Obsah chlorofylu rovněž způsobuje čištění krve a tím pádem lepší přísun kyslíku k buňkám, má baktericidní účinky a značnou antioxidační aktivitu. Své uživatele chrání před předčasným stárnutím a to tak, že chrání buňky před účinky volných radikálů. Zkrátka nápoj ze zeleného ječmene přispívá k celkovému ozdravení organismu i jeho ochraně před všemi nepříznivými vlivy prostředí.

 

Vlastnosti zelených potravin

•    Sytí náš organismus, čímž zvyšují enzymatické zásoby a prodlužují život.
•    Čistí náš organismus.
•    Jsou komplexní a přirozené.
•    Mají vysoký obsah chlorofylu a přirozenou antioxidační aktivitu.
•    Jsou zásadotvorné a enzymaticky aktivní.

 

Zelený ječmen i chlorella se navzájem výborně doplňují a patří mezi přírodní produkty té nejvyšší kvality, proto pojďte svému zdraví vpřed. Ovšem nečekejte zázraky a nechtějte nemožné po prvním užívání. Všechno chce pravidelnost a čas, ale věřte, že po delším užívání se kýžené výsledky dostaví a vy budete sami překvapeni! Na trhu můžete najít celou řadu doplňků, které obsahují chlorelový prášek i zelený ječmen, jejichž cena se samozřejmě liší kvalitou, kterou určuje pěstování, způsob zpracování a také obsažené množství těchto dvou skvěle zelených potravin.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *